başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Sen en büyük günahların bedelisin dedirten fakat sonunda ise "iyi ki Hacettepe mezunuyum"u dibine kadar hissettiren okul. Sizi aşk ile nefret arasındaki ince çizgide cambaz yapan fakülte.
Malum dershaneye gitmemek için alternatif arayışında buldum, fiyatı da uygun kullananlar yorum yaparsa sevinirim.
Mezun olduğunda klinisyen olmak isteyen ve kendini seminer kurslarla geliştirmek isteyen bir dönem 4 öğrencisiyim . Fakültede alınan pratik eğitimlerini yetersiz buluyorum . Boş kalan zamanlarımda bir klinikte asistan olarak çalışmak sizce mantıklı mı ?
Türkiye’nin şahlanıp giden gidişatı ile daha da cazip gelen yurt dışında çalışma fikrini aklımdan çıkaramıyorum. Bu konuda varsa bilgisi veya deneyimi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Özellikle hangi üniversiteler denklik alabilmiş hangileri alamamış, Almanya’da hangi eyalette çalışmak ve yaşamak daha iyi, denklik sınavında neler soruluyor??
Restoratif işlemlerde önem arz eden kavram. Orantısal olarak: bağlanılan yüzey sayısı / bağlanmayan yüzey sayısı diye ifade ediliyor. C faktörünün yüksek olması restoratif malzemenin bağlanma kapasitesini azaltacağı ve büzülmeyi arttıracağı söylenmektedir. Özetle c faktörünün düşük olması istenir.
Bazı diş hekimlerinin zoruna giden, bazılarının umrunda olmayan olay.
Kendine dişçi diyen diş hekimleri de mevcut bu arada
Arkadaşlar elinde dusdata'nın ders ses kaydı olan var mı? En azından biyokimya ve fizyoloji lazım bana. Son dakika hazırladığım için dershaneye kaydolmadım. Zaten verecek param da yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim
Ganoya göre geçişte biraz zor olduğunu duyduğum ve çoğunlukla bölüme birinci sınıftan başlatılmayla sonuçlanan olay.
henüz 2.turu atamadığı için öyle diyordur büyük ihtimal, 3.tur bittiğinde bi baktım kanka slaytlara cümlesini kuracak kişidir aynı zamanda
Protez yapılacak dişi belirli ölçülerde kesip küçülterek ölçü alma işlemine hazırlamak.
Aydın şehir olarak aşırı sıkıcı olsa da bir çok şehire yakın olması bir ve tek avantajıdır.
Adnan Menderes üniversitesi (adü) diş hekimliği fakültesi, diğer fakültelerin olduğu dağ başındaki kampüste olmayıp şehrin merkezinde devlet hastanesin yanındadır. Ama ilk 3 sınıfta tıp fakültesi dersliklerinde teorik dersler görülür (çünkü fakültedeki derslik 60 kişilik, sınıf mevcutları en az 100)
Pratik derslerde de yine preklinikte mevcut öğrenci sayısının yarısı hatta yeni gelen sımıflarda üçte biri kadar yer olduğundan normal ders saatinin en iyi ihtimalle yarısı kadar eğitim görülüyor. ( gruplar halinde derslere geliniyor)
Fakültenin ameliyathanesinin olması, ilçelerden muğla denizli hatta izmir illerinden çok sayıda hastanın gelmesi avantaj.
Fakülte 2013 yılında kurulmuştur. 2014 yılında ilk öğrencilerini almış 2019 yılında ilk mezunlarını vermiştir.
2018 yılında uluslararası sağlık turizmi adına Kuşadasında İnternatinol dent care ismiyle yabancılara hizmet vermeye başlamıştır.
2020 yılında Ağız ve diş sağlığı hastanesi adını da almıştır.
prepare dişinizdeki belediye çukurları.
ismini vermek istemeyen bir bilge der ki eğer undercut'ı yok edemiyorsanız genişletin.
yahu finalden o puanı alabilseydim büte kalmazdım niye bütte aynı puanı almam gerekiyor dedirtir.
gerçekleştirilmesi aşırı zor olan, sabır ve maddi durum gerektiren olay. amerika dünyadaki hiçbir okulun diş hekimliği diplomasını denk saymaz(suudi arabistan king abdulaziz unisi dışında). eyaletten eyalete değişse de süreç genel olarak şöyledir: önce INBDE adlı bizim DUS a benzeyen hazırlanırken aylarınızı vereceğiniz bir sınavı ve yanında TOEFL sınavını verirsiniz. daha sonra okulların yabancı diş hekimlerinin akreditasyonu için açılmış bölümlere başvurursunuz ve eğer sizi seçerlerse 2 senelik yıllığı 100.000 dolar gibi bir paraya mal olan eğitime başlarsınız. sizi seçerlerse diyorum çünkü her INBDE ve TOEFL sınavını geçen alınmaz. sınav skorunuz vs birçok kritere bakılarak alınır ve bu kısım gerçekten çok rekabetçidir çünkü dünyanın her yerinden binlerce diş hekimi başvurur ve çok az sayıda öğrenci alınır. seçilirseniz 2 senenin sonunda da akreditasyonuzu alırsınız. (arada transkript gönderme oraya buraya üyelik açma gibi adımlarda vardır ama onlar küçük adımlar)
Uzmanlık sınavları, bir bilimsel alanda belirli yeterlilikleri sağlamış meslek çalışanlarının alanlarında derinleşmek ve nitelikli çalışmalar yapmak amacıyla kariyerlerine yol verdikleri ilk basamağı ifade eder. yalnızca akademik düzeyde bir bilgi değil aynı zamanda mesleki beceri ve alakayı da gerektirmektedir. Dolayısıyla akademik kariyerden farklı bir dinamiği bulunan uzmanlık eğitimi, dikkat edilmesi gereken, yerinde ve hayati hamleleri yapmayı zorunlu kılan bir eğitim türüdür.

Diş hekimliğinde uzmanlık yapılabilecek 8 adet anabilim dalı mevcuttur:
- endodonti anabilim dalı
- ağız, diş ve çene cerrahisi anabilim dalı
- ortodonti anabilim dalı
- pedodonti anabilim dalı
- protetik diş tedavisi anabilim dalı
- periodontoloji anabilim dalı
- ağız, diş ve çene radyolojisi anabilim dalı
- restoratif diş tedavisi anabilim dalı